Firaesport - Vilabou 2013

La segona edició de Firaesport ja és una realitat

Tot el treball fet durant els últims mesos per part de l'equip organitzatiu, i a última hora per tots els voluntaris presents els dies de la fira, ha donat els seus fruits ja que Firaesport 2013 ha sigut un EXIT MAJÚSCUL.

Unes 5000 persones han passat per Firaesport durant el cap de setmana per disfrutar de totes les activitats que teniem muntades, i creieume, que tenir un tinglado muntat a l'aire lliure per 5000 persones durant el cap de setmana és una feina titànica. Podriem posar noms de responsables i gent que ha tirat del carró, però crec que cadascú que ha colaborat en certa mesura amb Firaesport s'ha de sentir orgullòs de tenir un event lúdico-esportiu de les característiques que hem aconseguit només en dos anys d'història.

A part del gran nombre de persones que va venir a Firaesport, per fer-se una ídea de la dimensió que ha agafat aquest event, només cal que mirem la llista de 20 primers classificats de la cursa de muntanya. Un autèntic nivellàs amb gent que ha sigut Campiona d'Espanya de Curses de Muntanya com Miguel Caballero o gent capdavantera en curses del Circuit de les Terres de l'Ebre com la gent d'Almatret, Borges Trail, Trail Tarraco o Obrint Traça

A títol personal. L'acte inagural va estar molt bé. Vaig tenir l'honor d'introduir Pako Crestas, una gat vell en això de caminar per la muntanya que s'ha patejat totes les serralades de Catalunya i està fent un projecte de 1000 excursions per Catalunya. http://pakocrestas.com/. Un acte distens que va acabar amb un sopar fet per la Gent de Cala Roser a la carpa gran de la fira.

Diumenge a falta de personal per la cursa de carretera vam treure la bici per donar les voltes cap al Castell. El meu objectiu era guanyar al Tete i al Marc i resulta que al final vaig quedar guanyador de la prova (circuit blau, 2 voltes al circuit). La primera vegada que guanyo una cursa i no m'en vaig enterar fins l'andemà

Acabada la bici de carretera haviem d'acabar de perfilar les 4 coses de la BTT. Haviem de repassar el circuit ja que el vent ens havia tirat les cintes, marcar amb guix, repartir menjar avituallmanet i voluntaris. Casi sense dinar es va donar la sortida i tots estavem amb els cataplins a la gola perque no tornes a repetir-se l'experiènica de l'any passat on degut a un error nostre els primers de a cursa es van saltar un bucle i per tant reduir el circuit. La cosa va anar collunuda i la gent s'ho va passar d'allò més bé.

Sense temps a perdre un cop acabada la cursa ens vam tornar a reunir fins les 23:00h per rematar les coses del circuit de correr, caminar i passejar. Un cop revistat el circuit, es donava la sortida de la cursa a les 09:30h. al cap d'una estona cursa curta, caminada i passejada. La novetat d'aquest any la visita al Collet de les Forques que feine els corredors del circuit llarg. Vaig poder veure passar els corredors al km 5.5 en un control i depsres cap a desviar la gent de la passejada. No vaig veure res mes de cursa, fira ja que fins les 14:30h no vam poder tornar dels nostres llocs.

Felicitar a tots els corredors i participants de les curses. Sense vosaltres això tampoc seria possible. Esperem tornar-vos a tenir a Vilanova d'Escornalbou la tercera edició de Firaesport