diumenge, 9 de desembre del 2012

Rogainer

Fa 15 dies que no sabia ni que volia dir Rogaining, i ara puc dir tot orgullòs que sóc Rogainer!! Gràcies als meus companys d'equip i d'enredada per recomanar-m'ho ja que va ser una molt bona experiencia i una forma diferent de córrer.

La cosa va començar d'hora, a les 06:45h haviem quedat al Lauren de Reus per anar tots junts cap Altafulla. Erem l'equip Vilabou amb 5 membres, però el David no va poder venir per un problema, ho sigui que vam ser 4. El jefe Joan, el crack Ramunet i el Mestre i nou fitxatge Obrint Traça Josep Maria Delmunts. 

Arribem ben d'hora a Altafulla, jo diria que massa aviat i tot xk quan vam arribar encara no donaven ni els dorsals. Decidim seure al bar a fer-la petar. Un toc d'iluminació va dir que potser podriem aprofitar el temps x anar-nos a canviar. Que si curt, que si llarg, que si un jersey o dos, que si guants, que si material obligatori....... un munt d'enredus a la motxila. Arribem al pavellò de nou, agafem dorsal i en quarantena.... cullons que estem malalts?? No és un lloc on es deix material obligatori i on t'esperes a que et donguin el mapa. Ens col.loquen en una zona ample del pavelló i al cap d'un moment ens donenen el mapa.... cullons diem, amb 6hores de temps serà difícil fer masses punts ja que tot està força separat!! xo si hi ha fites que arriben dalt del pantà del catllar i altres que estan a Tgn..... uuaaa impossible!!!

Tracem l'estrategia primer en rotulador vermell i despres en blau... primer deiem d'anar amunt i al final decidim anar avall seguint la costa i tornar més o menys amunt en funció del temps i les cames. Sortim agafant 3 punts del castell d'altafulla i anem x un 70 que hi ha al castell de tamarit. A partir d'aqui fem algun atajo xl bosc x anar a buscar un 40 de la urbanització de la punta de la mora. Fem un 30 molt bonic per la zona de boscos de Tgn i tornem a saltar a primera línia de la platja x anar a x un 40 i un 90 que hi ha a la Sabinosa. Jo feia d'espectador de luxe ja que molts cops no sabia molt b on estava.... nomes en els moments més conflictius que paraven una mica el ritme em podia situar i això va servir per traçar un bon sender x arribar a un 40 i un 30. Quan es tractava de seguir línia de la costa llavors tmb ho veia clar però en zones de més trencalls i senders em costava moltíssim. Crec que anant sol o amb algú amb la mateixa experinecia que jo agassim fet salat!! jajajaja

Un cop al 90 vam anar a buscar un 30 x un cole de les afores de TGN i així poder saltar a un 70 que hi havia en un lloc entre el gurugú i l'autopista. Aquesta zona em sonava una mica d'algun trote que havia fet amb el Mallol. La idea inicial era saltar del gurugú cap al lorito on hi havia 2 50 i 70 i un 90. Portavem 2h15 de cursa i calculo que entre 18- 20km a les cames. Per majoria vam decidir no anar en aqusta zona amb tants punts i apropar-ns cap a altafulla aprofitant per fer mes fites del centre del mapa ja que sino corriem en perill d'entrar fora de temps. Així que del 70 vam anar a buscar el 45. Vam arribar a una urbanització seguint línia electricitat i llavors cap dalt de tot de la urbanització, encara nose ara on estavem, i anar a fer 4 punts x un tunel de l'autospista nacional. Relativament proper a aquest hi havia un altre 40 que vam fer bastant ràpid tot i equivocar-nos un parell de vegades de traça.  Aquest impossible de trobar-lo jo sol ja que tota la zona em semblava igual, i a sobre quan ens vam perdre semblava que fessin una volta inútil, però se sobte hi havia l'aparell de marcar allí..... uuffff ni idea!!!

Estem al 47 i portem casi 3h30' de cursa. Ara estavem en terreny de ningú ja que no hi havia gaires punts propers, a més les cames ja començaven a fer figa. Decidim tirar cap Altafulla per una zona on hi ha dos 50 junts. Al cap de 50 minuts arribem a un 50 que estava bastant amagat. En 1km màxim n'hi ha un altre però tardem uns 20minuts en arribar-hi. Anem una mica tocats, hi ha stones que hem de caminar i ara ens costa bastant orientar-nos correctament. Sortim de la zona dels 50 amb certes dificultats i trobem la riera d'altafulla. La seguim avall per anar a buscar 2 30 que hi ha pròxims al poble. Ens falta 1h de cursa i volem fer 6 punts més. Al primer hi arribem corrent sense dificultat i el segon per una zona amb bastant sender ens costa una mica mes.

A falta de 28' per tancar el control arribem a meta ja que no tenim cap altre fita pròxima. Ens diuen que som el primers. Quin mal gust de boca això d'arribar primers, un cop que ho aconseguim..... Passa el temps i no arriba ningú, ens dutxem i comentem que hi haurà molts fora de control ja que no arriba ningú.... al final de la dutxa arriba el guido dels koalas, un megacrack, i ens diu que ha fet 93 punts... nosaltres en sumen 64 i ens cauen els ous a terra.....Al cap d'una estona Artura del Trail Tarraco diu que n'ha fet 95..... uuaaa.... Ells van quedar tercers de la general, Felicitats!! i els guanyadors van sumar ni més ni menys que 130 punts!! uuuaaaa.... Van fer uns 60km de distància i uns 1200 de possitiu. Flipant.... corrent sense mapa ja és difícil aquest temps amb aquesta distància impagineu-vos amb mapa.....



Al final molt bona experiència, vam quedar 8 equip i va vam correr uns 35km amb 700 de possitiu. Si en fan un altre per aquí i l'equip em vol proposar fer-lo i anire encantat. De totes formes abans haurè de practicar una mica el córrer amb mapa ja que em va donar la sensació que no era capaç d'apotar gaire cosa de profit

Podeu veure els RESULTATS PARCIALS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada