dilluns, 18 de juliol del 2011

Una Olla amb poc tall

Aquest any els amics de la Unió Excursionista Vic, seguint les recomanacions dels últims estudis publicats en relació a l'alimentació per la disminució dels nivells de colesterol i prevenció del risc cardiovascular, han preparat una Olla cardiosaludable. O sigui, poc tall, poc greix i a tirar de la fama que s'ha aconseguit durant els últims anys.

Amb aquesta introducció no és que vulgui criticar gratuitament a la organització de la cursa. Crec que fins aquest any aquesta era sense dubte la millor cursa a nivell català, casi segur a nivell español junt amb Zegama i probablement de les millors d'Europa amb permís dels Italians. Aquest any però no sabem que ha passat, ells diuen que és la crisi i medi ambient, però la cosa no ha anat tant bé.

Córrer per la Cresta de la Vall de Núria no té preu, les vistes són brutals i el lloc s'ho mereix.

Aquest any s'ha modificat el circuit fent una variació en la pujada al Puigmal passant per la coma de l'embut enlloc de l'Ortigà degut a la conservació de la perdiu blanca. Tot seguit un, o més d'un, es pregunta/en: No deixen passar per l'Ortiga que està a 500m de la Coma de l'Embut per no molestar la perdiu blanca i està tota l'estona passant l'helicopter per damunt de la zona X??? Voleu dir que no és millor que no pasi l'helicopter tanta estona??? Entenc que si algú es fa mal s'ha d'anar a buscar amb helicopter, però d'aqui a que tot el matí estigui donant tombs l'helicopter per fer 8 fotos..... wnu això és una cosa que dius....encara....

El més preocupants són els detalls de la cursa que s'han perdut.Estaven molt bé les activitats que es feien pels acompanyants per seguir els corredors a diferents punts del recorregut. Estava molt bé tot el que organitzaven al lloc de sortida per distreure la gent com els castells. Estava molt bé que als habituallaments no haguesis d'esperar per beure ni haver-te de barallar amb els altres corredors per agafar un got utilitzat. Estava molt bé que quan arribesis als habituallaments trobesis una senyal del punt kilomètric i el que quedava pendent. Estava molt bé trobar alguna cosa de menjar en els habituallaments. Estava molt be que et donguesin coca-cola de la marca coca-cola enlloc de city cola.

 Estava molt bé que el brefing el fesin en un lloc agradabla per fer un breifing i no a terra sense veure res, i un munt d'etc que han fet que aquest any la cursa no esigui al nivell d'una cursa d'un circuit mundial (encara que no sigui el circuit oficial).

Com es pot observar hi ha coses que si que poden costar molts diners i tothom pot entendre que aquest any s'hagi prescidit d'elles, però hi ha coses que no costen diners i donen qualitat a la cursa i sap greu que s'hagin deixt de fer. Espero no ofendre a ningú amb aquets comentaris, l'únic que vull es transmetre que s'hi hi ha gent que ha viscut l'Olla com jo l'he viscut aquests últims any es manifesti per seguir tinguen una cursa a referent mundial com la dels ultims anys.


Pel que fa a la meva cursa diria que molt millor de l'esperat. Vaig fer millor marca prsonal, 3h50' i vaig acabar amb bones sensacions al turmell. No vaig acabar amb rampes ni molt destrosat fisicament com els anys anteriors. Veig que em falta una mica de ritme de baixada però poc a poc i bona lletra. El putu Quim va fer 3h37, cosa que farà que l'any vinent m'hagi de tornar a apuntar per intentar-me apropar al seu temps. El McKlister em va deixar flipat, abans de començar pensava que patiria molt i que potser no acabaria i el tiu encara em va adelantar a l'ultima baixada i em va treure 1'. Aquest home es el mateix que a la cursa del Pastisset 2011, no fa ni mig any, l'hi vaig treure uns 30'??? Això tmb m'ho hauriem d'explicar.......

CLASSIFICACIÓ

1 comentari:

  1. va ser un d'aquells dies en que una cursa et surt rodona... vols dir que estic aprenent a dosificar-me? :-p

    pensa que surts d'una lesió, quan tornis a estar a tope segur que em fots lapell skyrunner!!!

    ResponElimina