dimarts, 24 d’abril de 2012

Firaesport, des de l'altre costat de la valla

Com començo? Em situo 8 mesos endarrera quan va començar el projecte d'organitzar una fira de l'esport i el lleure? Explico que fa 6 mesos que ens reunim un divendres si un no per cuallar la idea inicial? Explico només el que va sortir malament fent autocrítica? Explico només el que va sortir be? Explico les habilitats i mancances que hem descobert de cadascú del comite organitzatiu? Em limito a explicar les curses? Explico les sensacions de cada moment d'aquet ultra cap de setmana? Wnu intentare fer un breu resum del que ha sigut el meu cap de setmana com a membre del comite organitzatiu de Firaesport.

Divendres a les 08:00h sona el despertador, i no per anar a treballar, sino que per anar a marcar el recorregut de la btt i pedalada del dissabte. Fa dies que estem omplint el terme de cintes, però vam deixar per l'últim moment els camins principals i dins dels pobles. El parking de Vilanova s'està convertint en el recinte Firal, comença a apareixer una carpa molt gran per les activitats dirigides, els serveis, la carpa d'informació, els arcs de sortida, els espais de cada empresa, les valles, etc, etc, etc. A les 12 cadascú ha acabat amb les zones asignades i ens trobem per fer els últims repartiments de voluntaris.
Dinar a casa i cap a l'estació de tren a buscar la Montse Cascalló. Una coach dels peus fins al cap que em va delaitar amb la seva inmensa sabiduria. A les 18:00h inaguració de la fira a càrrec del Sergi i l'Emilio com a membre honorífic. L'Emilio és l'esportista més veterà de Vilanova, ja que als seus 85 anys encara anava al camp amb bicicleta cada dia. El seu discurs d'inaguració va ser molt curt però amb una humilitat tant gran com ell.Una cincuantena de persones es van reunir a les 18:45h a la sala del cine per escoltar la Montse i l'Arcadi Alibés. Una tarda força tranquila en la que ja es va començar a respirar ambient de fira. L'annecdota, la xerrada en power point de la Montse no s'obria i vam haver de fer maravelles informàtiques per tal de poder-la posar a la pantalla. Destacar l'acte d'amabalitat del regidor de cultura de Vilanova per deixar-me presentar i moderar la taula. La sorpresa, el convidat especial que portava la Montse; El Pere de Falset que va explicar la seva experiència com a alumne de la Montse i com va aconseguir el seu repte. Molt agraït de que ell tambe col.labores en la fira!!

Dissabte, ben d'hora torna a sonar el despertador. Avui el dia serà dur!! Tenim una llista de tot el que queda pendent per fer i ho intentem respectar al màxim posible. Comencem repartint les valles dins del poble de Riudecanyes i posant els cartells d'avisos. Altres s'encarregeuen de marcar copes i preparar avituallaments. Fem un últim repàs per sobre del recorregut per veure que no han marxat cintes i efectivament. ens han desmarcat casi tot un camí sencer. Em sembla que ja ser qui és xo, ja que nomes estava desmarcat des de la carretera fins al seu tros. S'ha de ser Burru!!!! Si ho desmarques fes-ho be imbècil!! Això obliga a repassar tot el circuit de nou. A la 13:00h última reunió d'organitzadors per parlar dels punts on van els voluntaris i qui va a cada punt. La veritat és que sempre ho hem hagut d'estar modificant ja que s'apunta molta gent a col.laborar a última hora. A les 14:30h em quedat amb tots els voluntaris al parking de la fira per indicar-los el lloc on han d'estar i explicar-lis que han de fer, repartim el menjar i beguda dels avituallaments i tothom a la feina. Jo vaig al tercer avituallament i m'encarrego de tota la zona de Riudecanyes, Duesaigües i el Castell. Un tram força llarg però amb molta ajuda per controlar-ho.

Com li va fotre el Quim!! 3er de la General de la Combinada

S'acaba la cursa, juga el Barça, no el puc ni veure casi i tornem a la feina ja que demà hi ha la cursa a peu. Un tros del circuit Btt coincideix amb el run, fet que ens obliga a marcar de nou uns 4km de recorregut. La feina comença a les 04:00h del matí amb el frontal i una motxila amb cinta. A les 07:00h tots els voluntaris són al parking altre vegada. Fet que s'agraeix si es te en comte que dissabte a la nit hi va haver ball que va durar fins les 04:00h casi. Tornem a passar llista i ens repartim a les zones asignades. Aquesta vegada m'encarrego del primer tram de la cursa i caminada i del tram final l'arribada al poble. Muntem avituallament, comprobo el marcatge i passa tothom relativament aviat i juntet que fa anar encara una mica més de cul. Tanquem la parada i cap a l'entrada del poble a controlar l'arribada. La cursa va anar molt i molt be. Tothom va quedar més que content i això va fer que l'organització es felicites per la feina dura i ben feta que ens vam endur durant els mesos previs.Primer de la cursa Javi Heras i de la Caminada Ferran Roca de Riudecols. M'ho vaig passar molt be animant i cridant als que la majoria de dies són els meus rivals. La gràcia del circuit del Baix Camp es que casi sempre som els mateixos!!

l'Albert no baixa gaire bé, te una mica de por!!
Com veieu en aquesta crònica no he pogut escriure res de la fira. Realment nose que va passar ja que els 4 responsables de curses no vam veure res excepte les dues curses. Diuen que va anar força gent, que les activitats estaven força plenes, que va fer bon temps, que no hi va haver cap incidènica. La nostra va ser una feina dura i fosca però molt gratificant ja que la gent s'hen va anar a casa molt contenta. Companys de feina amb els que he pogut parlar i misatge que m'han arribat corraboren aquest fet.

Aquest era del comité organitzatiu!! Ja veig que alguns ho van passar millor que altres

M'enporto la satisfecció del debut en el món de l'organització de curses, m'enporto les felicitacions de la gent que ha vingut, sobretot a fer la caminada i la cursa de muntanya, m'enporto la capacitat de treballar junts que hem tingut tots els que hem tirat endavant la fira i les bones estones que hem passat perque això funciones el millor possible. Segurament podem millorar moltes coses, però de moment jo crec que ha anat de Cullons!!
Equip de voluntaris presents a al cursa del dissabte

PD: falten altres voluntaris que no surten a la foto sense els cuals aquesta feinada no hagues estat possible, entre ell el Kiku per les fotos, El Ribas i cia pel menjar d'arribada, els regidors de l'ajuntament, el Joan Carles de promoevents i especialment el Sergi per la currada que s'ha fotut!!

Salut ifins l'any vinent!!

Més Fotos i Classificacions

2 comentaris:

  1. Un cop més, enhorabona per tota l'organització. De ben segur que no ens podem ni imaginar la feina que hi ha darrera de tot això, però sí que podem agraïr l'esforç, simpatia i amabilitat dels voluntaris als avituallaments i punts crítics de les curses, en el meu cas, la cursa de diumenge. Per molts anys!!

    ResponElimina
  2. Només vaig poder ser en aquell moment, però de bon segur, que tot l'esforç que va posar tot el personal en organitzar allò, havia d'eixir quasi perfecte. No patiu, si us ha quedat algun serrell. L'any que ve segur que ratllarà la perfecció. Ara a gaudir dels èxits i a veure que es pot millorar. Aaaaaai, és que som atletes!!!!

    ResponElimina