divendres, 7 d’octubre del 2011

XII Caminada del massís de les muntanyes de Prades

Era una Cursa o una Caminada....???

Aquesta és d'aquelles sortides que sempre passa el mateix, és una caminada no competitiva però quan es dona la sortida ningú vol quedar per darrera d'aquell/a i tothom a fondu.....

La cosa va començar d'hora, a les 05:00 de la matinada peus a terra i cap a la plaça de la font a esperar la gent, a les 06:30h avituallament a tuti pleni al poliesportiu de Vimbodí i a les 07:00h com aquell qui no vol la cosa, després de marcar el dorsal, la gent ja començava a caminar/trotar/córrer.

Era fosc i em vaig haver d'ajuntar amb un noi que portava frontal i una samarreta del club de la Canonja. De seguida s'ajunta un altre noi amb una samarreta verda (la de la marxa de la Selva-Prades) i un frontal una mica més potent, em poso al seu costat ja que s'hi veu millor. Anem el trio a ritmet alegre, sense parlar gaire i fent els primers km per pista ample amb una certa pujadeta. Al voltant del km 5-6, amb el començament de la claror, trobem un grupet de 3, 2 nois i una noia, els nois afluixen una mica el ritme dient que havien pactat entre ells no correr a les pujades. Es queda una noia uns metres per davant nostre, la quals ens acompanyarà uns 3-4km ja que anava molt i molt bé, però que serà una mica protagonsita al final de la caminada.

Amb menys d'una hora ens plantem al  primer avituallament, km 9.5. Ens diuen que hi ha una noi per davant i després un grupet de 4. Ho penso fredament i concloc que això no vol dir res ja que la sortida es donava entre les 07:00h i les 08:00h i per molt que ara no hi hagi gaire gent davant, després igual hi ha algu que va per darrera que acaba amb millor temps. Surto de l'avituallament sol, abans havent donat un parell de recomanacions a un pacient que visito a l'hospital i que amablament em va dona una d'aquelles begudes que jo li dic que no prengui, de seguida em trobo el noi que va sol. En veure'm tira una mica ràpid però en 10 minuts es va aturar per diexar-me passar. Arribat a la casa del tillar s'ajunta amb mi el noi de verd anterior i els dos fem camí fins coronar la moleta, tram amb més desnivell positiu del recorregut superant uns 500m amb uns 3km. Aquest noi de verd anava molt bé, tenia una bona gambada i m'havia portat fins al primer avituallament traient la llengua, per això vaig voler sortir de l'avituallament abans que ell. Arribant a Prades i amb terreny favorable em pregunta si pot venir amb mi, jo en aquells moments pensava que venint baixada ja no el veuria més. Arribem a Prades junts, ens diuen que el grup de 4 el tenim a 6', prenem algo al control i continuem a veure si els podem trobar. Sortint de Prades uns 200m d+ amb 4 km ens deixen una mica amb les forces juntes, portem unes 2h i casi 25km.

Arribem al següent control, tenim el grup davanter a 10', veiem que es molt difícil contacar amb ells i ens prenen la cursa com una caminada corredora, baixem i planegem per senders tècnics sense pendre molts riscos i als camins amples li fotem una mica de canya. Els últims 7-8km comença a apretar el sol, anem tirant amb les ganes d'acabar tot per pistes amples i sense gaire màgia amb alguna rampeta cara amunt que et fa notar les cames.

Arribem a Vimbodí amb 3h39' una mitja de 6'10''  i la sorpresa és trobar a la noia que haviem avançat previament que ja havia arribat. Nosaltres pensavem que hauria abandonat però ella va dir que va fer tota la cursa passant per tots els controls.


Si voleu veure els temps:  TEMPS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada